21 Ocak 2011 Cuma

Yazgı

Ben kadere inanırım. Elinizden geleni yapıp, ötesini Allaha havale etmek lazım. Biz artık o noktadayız.  Şu ana kadar hastane seçme, doktor seçme, donor arama, yönteme karar verme gibi etkin olduğumuz yada olduğumuzu sandığımız konular vardı. Bu  aşamadan sonra elimizden, oğlumuzun yanında olmak ve dua etmek dışında birşey gelemeyecek. Oğluşum Allah'a emanet. İnşallah Allahım, güzel oğluma kendi gibi güzel bir kader yazmıştır.

...
Dün gece internette Alp ile ilgili birşeyler ararken tesadüfen bir habere rastladım. Gencecik bir kadın, hayatının baharında lösemiye yenilmiş. 2 Ocak'ta Berk'le aynı gün üstelik. Detayları okudukça habere konu olan bayanı tanıdığımı anladım: Şule Ayral.  Beni Aralık başı gibi aramış, Almanya'da nakil olduğunu anlatıp, deneyimleri nedeniyle yardım teklifinde bulunmuştu. O sırada hastanedeydim, koşturmaca içinde telefonunu bile kaydedememiştim. Sonra da hiç haber alamamıştım.

Dün gece haberi okuduktan sonra uyku tutmayınca blogunu baştan sona okudum. Okudukça ne kadar iyi ve pozitif bir insan olduğunu daha iyi anladım.

İsyan etmeyeyim diyorum ama bu şimdi haksızlık değildir de nedir? Çocuklar, gencecik tertemiz insanlar .

Offf bugün iyi değilim..

Neyse.. Bu blog işi bana göre değil iyice anladım.. Zaten  bu bloga, kampanyayı yaymak,  katılmak isteyenleri topluca bilgilendirebilmek amacıyla başlamıştım. Kampanya bitti.
Günlerimiz gittikçe zorlaşıyor. Ne yazacağımı bilemez hala geldim. Zaman bulmakta da sıkıntı yaşıyorum.
Bu nedenle artık blog yazmamaya karar verdim. Biliyorum Alp'i merak ediyorsunuz ama çok özür dilerim. Gerçekten yazamayacağım..

Hepinize destekleriniz için çok çok teşekkür ederim.  İyi ve sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle..
Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

23 yorum:

  1. Allah yar ve yardımcınız olsun.. Alp tez zamanda sağlığına kavuşsun inşallah

    YanıtlaSil
  2. Sizi cok iyi anlayabiliyoruz. cok merak edecegiz ve dua edecegiz. Allah herkese baska bir yazgi yazar bunu unutmayin. Asla isyan etmeyin. Allah sizi görüyor ve cektiginiz acilari biliyor elbette. Allahim ser bildigimizde hayri, hayir bildigimizde seri de gösterirmis. Cok sevdigi kullarin dilegini gec yerine getirirmis ki. Hepimizin tek agizdan tek yürekten duamiz, sizin dileklerinizin kabul olmasi ve merak ettigimiz sevgili kardesimiz Alp'in sagligina kavusmasidir!

    Sizi cok merak edecegiz. benim gibi yüzlercesi eminim her gün bu sayfayi acip bakiyor..
    Ne zaman kendinizi hazir hisseder, yada ihtiyac hissederseniz yazin lütfen.. merakla bekliyor olacagiz.

    Allahim gücümüzden güc sabrimizdan sabir alsin versin size..

    InsAllah güzel haberlerinizle yeniden bulusmak üzere! Sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Havva Hanım

    Oğlum bu hastalığa yakalandığında daha 11 aylıktı. Daha Anne ve Baba dan başka söylemeyen sadece 11 ay önce hayatımıza giren bu varlık için ne kadar kötü olduğumuzu Erhan Bey bilir. Günlerce herşeyi boşvermiş ve kendimizi neden nasıl gibi sorulara zerk etmiştik.

    Eğer Biz şimdiye kadar bir şeyleri doğru yapmışsak problemleri tek tek aşıyorsak bilin ki Erhan Beyin ve sizin payınız büyüktür.

    Erhan Bey bana birçok durumla ilgili bilgi verdi, yönlendirdi belki çoğunu durumumuz yüzünden hatırlayamıyorum ama söylediği bir söz vardı ki hep onu hatırlatırım kendime.

    Demişti ki.

    "Her gün farklı bir sorun ve hergün farklı bir dert ile karşılaşacaksınız. Bugün yapmanız gereken neyse onu yapın yarın farklı bir probleminiz olacak çünkü. VE bu bir Maraton gibi, Uzun ve yorucu olacak."

    Yazınızdan gardınızı indirdiğinizi anlıyorum. Lütfen bunu ALP'e yapmayın. Ne kadar zor olsa da olumlu ve sabırlı olun. Gelecek günlerinizin birlikte ne kadar güzel olacağını hayal edin.

    Bu şekilde Maratonun kalan kısmını devam edin. Daha maraton bitmedi ve kısa bir sürede de bitmeyecek.

    Barkant ÖZOĞUZ

    YanıtlaSil
  4. havva hanim tek isyan etmeyin cünkü tek yardimciniz cenabi allah.allahtan hesap sorulmazmis.sizin su anki durumunuzu yillar önce yasadim.Dünyada yapilabilecek her seyi yapmistik yada yapmaya calistik.Insanin elinden gelen her sey yapildi.ve beklememiz gerekti 1 inci gün 2. inci gün 5 inci gün hic bir insan o günleri bilemiyor.simdi 3 sene sonra o günler bir ani kaldi.yazmam artik diyorsunuz ama cok vaktiniz olacak alpe ilik nakli yapilacak odada tek basiniza kalacaksiniz siz ve alp günlerce ve mümkün olursa oraya musafir kabul etmeyin.alp normal stadyon a gectiginde ilk cmt sabah 6 da alp in musafiri olmayi cok isterdik.bizleri habersiz birakmayin 3-5 günde de olsa bir seyler yazin.Alp sadece sizin degil bizlerinde yavrusu oldu bizleri alp siz koyamayin :(.Alp le her seyi yeniden yasiyoruz.

    YanıtlaSil
  5. canim, cok zor biliyorum, biliyoruz ama ne olur umitsizlige kapilmayin, birbirinize dayanin, butun aklimiz, gonlumuz, dualarimiz sizinle. Vakit bulunca sen yaz yine, hem biz meraktayiz, hem sen de rahatlamis olursun, hasretle kucakliyoruz, yesim

    YanıtlaSil
  6. Havva Hanım ne olur umutsuzluğa kapılmayın sizin gücünüz ve umudunuz Alp'i ayakta tutacak olan. Alp için sürekli dua ediyorum Allah yavrunuzu size bağışlayacak buna tüm kalbimle inanıyorum.
    Yüzünüzdeki gülümsemeyi ve gözlerinizdeki ışığı Alp'ten esirgemeyin.
    Güzel haberlerinizi alacağımız zaman çok yakın, umutla bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Havva, tanismasak da ortak arkadaslarimizdan Alp'in haberlerini aldim hep.
    Belli ki bu blog'a senin degil bizlerin yazma vakti. Sevincler paylastikca buyur, uzuntuler/acilar paylastikca kuculur mu dersin? Dilerim oyledir... Dilerim en zor gunleriniz geride kalmis olsun, onunuzde hala zor gunler varsa da dilerim en kisa zamanda onlar da geride kalir. Kelimelerin yetersiz oldugu boylesine bir durumda size bu zorluk ve acilarin ustesinden gelecek guc ve kuvvete sahip olmanizi dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. havva yazmıyorsun ama okuyor musun bilemem sakın garsını indirme ne olur unutma bizim oğlumuz sadece 70 cm di bu hastalığa yakalandığında ve ben sadece senin odaya gelip anlattıklarından sonrasını hatırlıyorum ondan öncesini hatırlamıyorum hastaneye gittiğimizi ve senin gelmen arası hayal mayal ..beni ayağa diken tekrar hayata dönmemi saplayan ve savaşmayı bıraktırtmayan erhan beydiniz sakın bunu sen unutma ve sakın kendini bırakma unutma seni en yi
    y ben anlarım sakın bunu alpe yapma sakın
    şadan uzun özoğuz

    YanıtlaSil
  9. Allah bu kadar insanin dualarini kabul etsin ve sizlere dayanma gücü versin. Her ne olursa olsun Alpi düsünün ve günü onun icin en iyi sekilde gecirmeye odaklanin. Her yeni gün yeni bir umut yeni güc yaninizdan eksilmesin. Önemli olan Alpin huzurlu ve ailesiyle mutlu bir gün gecirmesidir.
    Cocuklar güclüdür, yeterki sizler gücünüzü yitirmeyin. Umarim bu günler mazide kalir ve Alp cabucak iyi olur ve sizi senlendirir. Bende her gün umutla bu bloga bakip haberinizi bekliyorum.Alpi cok öpüyorum ve acil sifalar diliyorum allah dua eden bunca insanin dualarini kabul eder insallah.

    YanıtlaSil
  10. Acil şifalar diliyoruz. Yapabileceğimiz birşey varsa lütfen bildirin. Kampanya bitmiş ama belki aklınıza bir şey daha gelirse size yardım edebilmek için elimizden geleni yaparız. Allahtan ümit kesilmez.

    YanıtlaSil
  11. Havvacım sen benim ve eminim seni tanıyan, ya da bu bloğu okuyan pek çok kişinin, cesaretine, azmine, gücüne, her şeye rağmen tüm olanları pozitif tarafından görme becerine ve etrafına o yumuşak sakin sesinle yaydığın enerjiye hayran olduğu muhteşem bir kadınsın. Anne kelimesine anlamını veren bir annesin. Alp eminim seni sonsuz sevmesinin yanında çok ta gurur duyuyor ve hep duyacak. Sen inan ki o da inansın: Ameliyat başarılı olacak ve her şey düzelecek. Aklımız, kalbimiz yanınızda. DenizVB

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Arkadaslar, ben Havva hanima ulasabildim. Az önce telefonda görüstüm kendisiyle, Alp'in saglik durumu, yani atesi vs daha iyiye gidiyormus. Nakil icin hazirliklara baslamislar. Önümüzdeki hafta pazartesi günü kemoterapi alacakmis 9 gün boyunca, ardindan da nakil yapilacakmis! Dualarinizi eksik etmeyin!

    YanıtlaSil
  13. Allah yardımcıları olsun Bu sayfaya bakmadan yapamıyorum .bilgi vermenize sevindim .bizdende sevgiler .ESİN

    YanıtlaSil
  14. Emine Hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, Alp'ten güzel haberler alma umuduyla hergün sayfaya bakmaktan alıkoyamıyorum kendimi. Kemoterapi ve naklin başarılı geçmesi için tüm kalbimizle Alp ve ailesi için dua ediyoruz.
    En kısa zamanda Alp'in güzel haberlerini duymamız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  15. haber yok mu Sevgili Alp ten??
    esin

    YanıtlaSil
  16. Bugün mesaj attim Havva hanima ama firsati olup dönemedi sanirim..Bir haber alirsam mutlaka yazarim buraya..

    YanıtlaSil
  17. yok mu bir haberr alpe sevgilerr
    esin

    YanıtlaSil
  18. frankfurttan katilan yok mu?
    biri alp i ziyaret etse haberdar etse bizleri artik nasil olur?

    YanıtlaSil
  19. Merhaba arkadaslar alp in annesine nasıl ulaşabilirim kampanya bitmiş ama ben yinede yapabileceğim bisey varmi benim iliğim uyuşursa hiç düşünmeden verebilirim lütfen umumuduzu kaybetmeyin lütfen:((

    YanıtlaSil
  20. herkez merak icinde.
    Son durum Alp e ilik nakli yapilmis en önemli günleri yavas yavas geride birakiyor,100 gün gecmesi gerek Riskli 100 gün ins riskli günler uzun sürmez Acilen sagligina kavusur alp.

    YanıtlaSil
  21. Tesekkürler bilgi icin.... Acil sifalar diliyoruz...Dualarimizi eksik etmiyelim lutfen ....

    YanıtlaSil
  22. Acaba Alp'in durumu nasıl? Güzel yavrum sağlığına kavuşuyor mu? Bilgisi olan bilgilendirsin lütfen merak içindeyim.

    YanıtlaSil