4 Ocak 2011 Salı

Yorumlar ve durumlar

Meğerse Ayarlar bölümünde kimler yorum yazabilir diye bir kısım varmış ve o ayar "sadece üyeler" seçili kalmış.. O nedenle de kimse yorum yazamıyormuş.. Deniz uyandırdı sağolsun.. Düzelttim..
İnsan hem beceriksiz hem de blog özürlü olunca ancak bu kadar oluyor.
...
Bugün garip bir gündü. Normalde Alp'in ateşi son 48 saat çıkmadığı için sabah taburcu olacaktık. Ama kan sonuçları çıkınca trombosit alması gerektiği anlaşıldı (klasik). Tabii yine bekleme vs.. Bu arada port iğnesinin haftası dolduğu için değiştirmek gerekiyordu. Trombosit öğleden sonra 4 gibi bitince artık geriye sadece port iğnesinin değişimi kalmıştı ki... Alp'in ateşi kıpraşmaya başladı.. (Bu da klasik. İstanbul'da da kaç defa tam taburcu olacakken ateş çıkıp geri oturmuştuk. Bu defaki port değişim korkusundan olmuş olabilir :S )

Neyse ateşi heyecanla takip etmeye başladık. Doktorlar port değiştirirken kan da alıp CRP kontrol edelim, CRP düşük çıkar, o arada da ateş daha fazla yükselmezse eve gidebilirsiniz dediler. Ama bekle ki doktor gelsin.. Akşam 8 civarı port iğnesi değişimi yapıldı ama (Allah beterinden korusun da) acaip zor oldu.. Bir türlü iğne yerine oturmadı, kan gelmiyor, sıvı gitmiyor.. çıkar tekrar dene derken iğne yeri kanamaya başladı, Alp zaten ağlamaktan mahvoldu. Normalde 2 dakikalık iş, sanırım 20 dakika filan sürdü..Terden sırılsıklam olmuştu Alpoş'um, canım benim..
Çok beceriksizce takmasına rağmen, sonunda başarınca oğluşumun doktora "Thank you, thank you" deyişi vardı ki.. İçim eridi.. ( Not: Almanya 'da bizim kullandığımız port katater değil, iğne gerektirmeyen ama sürekli hortumla yaşadığın başka bir katater kullanılıyor. Bu nedenle Alp'in port tipinde tecrübeleri çok az.)

Amaaaa bir yarım saat sonra, koridorda karşılaştıklarında aynı doktora doğru koşup adamı bi güzel yumrukladı.. Adam da muhtemelen içinden Alp'e hak verdiği için gülmekle yetindi.

Saat 21:30 sularında ise CRP sonucumuz çıktı; düşük çok şükür.. Sabah erken geri gelmemiz gerekiyor ama başta Alp , hiçbirimiz bir gece daha hastanede kalmak istemediğimiz için rüzgar hızında toplanıp RMH 'a attık kendimizi.

Yarın radyoterapi ilk gün.. İnşallah herşey yolunda gider.

4 yorum:

  1. Merhaba,
    O atesli hallerini anlatmayin sizi cok iyi anliyorum tamam her sey bitti ohhh eve gidiyoruz derken bir bakmissiniz ates cikti benim oglumunda yilbasi gunu atesi cikti bizede CRP kontrolu yaptilar ve biraz yuksek cikti 12.22 di..
    port iynesinin zorluklarini bizde cekiyoruz ve daha sonra doktorlar bi kararla biraz buyuk bi port taktilar oncesi bbek portuydu simdi cok rahat hemen yerine oturuyo alpinde portu artik kendisine kucuk gelebilirmi acaba bi doktora sorun..
    benim oglumda radyasyon terapi gordu biraz zorlu geciyor ama sonunda basariyla bitiyo gunde 2 defami alacak radyasyonu.
    ALLAH size yardimci olsun insallah rahat gecer siz yinede bugun bi cantanizi hazirlayin narkozdan sonra cocuklar kusabiliyorlar siz hazirlikli olun ama korkmayin bizede bir cok yanetki soylediler hic birini takmiyorum once oglumun sagligi diyip ve daha sonra her seyin basarili bittigini goruyorum.,
    alpi opuyoruz kendinize iyi bakin..

    YanıtlaSil
  2. tuğçe albayrak4 Ocak 2011 17:23

    havva yengecim dualarımız hep sizinle,inşallah iyi olucak alpoş,hep aklımızdasınız hepimiz hep dua ediyoruz,amfide bile tanımadığım insanlar alp nasıl diye soruyorlar her gün herkes dua ediyor.sizi çok seviyorum allah en kısa zmanda şifa vericek inşallah...çok öpüyorum hepinizi canım ailem

    YanıtlaSil
  3. havva alp inşallah iyi olacak en kısa zamanda gerçekleşmesi dileğiyle öpüyorum sizi

    YanıtlaSil