30 Aralık 2010 Perşembe

0 (sıfır) Lökosit

Almanya'ya geldiğimizden beri ilk kez lökositleri 0 gördük. 0.1 görmüştük ama 0 (sıfır) ilk kez.. (Bilmeyenler için lökosit değeri normalde 5000 lerdedir.) Kan ve trombosit te düşüyor sürekli.. Önceki gün trombosit almasına rağmen dün hem kan verdiler hem de tekrar trombosit..

Bu arada kafamı en çok meşgul eden konulardan biri olan radyoterapi olayına da gelmiş bulunuyoruz. Alp'in beyin omurilik sıvısında da (Türkçe BOS, İngilizce CSF) hastalık olduğu için nakil öncesi beyine radyoterapi uygulamaları gerekiyor. Ve dün bunun için bilgisayarlı tomografi eşliğinde maskesi hazırlanıp işaretleme yapıldı.. Salı günü de hayırlısıyla başlıyor; 9 gün üstüste verecekler.

Detaylı yan etkileri vs anllatı doktorlar dün.. Dinlerken dayanamayıp ağladım diye muhtemelen doktorlar da "manyak kadına bak. Oğlunun hayatı tehlikede, O ise, öğrenme güçlüğü , konsantrasyon bozukluğu , katarakt vs yanetkilere üzülüyor" diye düşünmüşlerdir.
Haklılar belki ama bilmiyorlar ki; biz anneler böyleyiz işte.. kabullenemiyorum hala.. Oğlumun katlanmak zorunda kaldığı herşey canımı acıtıyor..

1 yorum:

  1. bence doktorlar öyle düsünmemistir, her anne cocugunun alacagi cok sayidaki tedavide üzülür, yan etkilerine de kafayi takar cok dogal bisey. Alp kardesimizin kaldirdigi tedaviler az buz degil. Ve bu durumda duygularinizi yansitmaniz kadar dogal bisey de yoktur. Bence böyle düsünmeyin. Tabi ki, zor, kolay degil, ama sükür bu imkanlar var, ve cogu yan etki sonradan kaybolabiliyor yada tedavisi mümkün oluyor. Hepimiz dualarimizla yaninizdayiz ve eminiz, diger cocuklar gibi Alp'te iyilesecek, toparlanacak! Iste o zaman bu cektiginiz her cilenin karsiligini kat kat alacaksiniz..
    Kucak dolusu sevgilerle

    Emine Bütüner

    YanıtlaSil