18 Aralık 2010 Cumartesi

MRD !!

Bugün MRD (minimal residual disease-kalıntı hastalık oranı) sonucumuzu öğrendik. Maalesef son aldığı kemoterapiler de işe yaramamış.. Halbuki, bu defaki kemoterapilerden çok umutluyduk, çok güçlüydü.. korka korka aldık. özel imza ile verdiler.. ama olmadı.. işe yaramadı.. moralimiz çok bozuk.. evet Alp'e yansıtmamaya çalışıyoruz ama çok zor..

Buna da şükür.. Herşeyde bir hayır vardır demeye çalışıyorum hala.. Allahım sen sonunu hayır et, oğluşumu bana, bize bağışla..(Amin)

Oran aynı, hala %1 , yani 100 hüreden biri hala lösemik. Bu oranı düşüremeden ilik nakline girilirse, nakilin başarı şansı çok düşüyor..

Yeni plan: pazartesi hastaneye yatıyoruz. 5 gün boyunca yeni bir grup kemoterapi verilecek. Yine yan etkiler, enfeksiyon korkusu, ağız yaraları, vs vs..  Allahım sen oğlumun çektiklerini boşa çıkarma.. Bu ilaçlar işe yarasın artık..

Doktorlar, haftaya alacağı ilaçlardan sonra MRD düşürmek için daha fazla ilaç verilemeyeceğini, artık nakle girmesi gerektiğini söylüyorlar. İlaçların alınması 1 hafta, sonrasında 3 hafta kadar vücudunun toparlanması beklenecek, yani Ocak ayının 3. haftası gibi nakil olması gerekiyor.

Bu arada oğluşuma ilik arama kampanyasının meyveleri yarın toplanacak inşallah.. Allahım bu tarafta yüzümüzü güldür .. katılım çok olsun, oğluma uyumlu ilik bulunsun inşallah.. Amin..

1 yorum:

  1. merak ediyorum bugünün nasıl geçtiğini...inşallah yeni kemoterapinizde daha az sorun yaşarsınız..ya da daha kolay olur...Tanrım inşallah uygun ilik bulunmuş olsun..lösemik hücreler %1 den aşağıya insin...Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil