2 Aralık 2010 Perşembe

Kampanya Başlangıcı

ALP’in yaşamak için yardımınıza ihtiyacı var.

6 yaşındaki oğlum Alp Doğan, 2 yıldan beri lösemi hastalığı ile mücadele ediyor. İstanbul'da tedavi gördüğü lösemi hastalığının tekrar etmesi nedeniyle kemik iliği nakli olması amacıyla Almanya'ya getirdik.  İlik nakli olması onun yaşamak için tek şansı, ancak yapılan uluslararası kemik iliği arama çalışmalarında şu ana kadar olumlu sonuç alınamadı. Engeç Ocak 2011 de (yaklaşık 1 ayımız var) ilik nakli olması gerekiyor. Uyumlu ilik bulunma şansı etnik kökene çok bağlı ve maalesef kayıtlı Türk donor sayısı çok az.

Türk olmak Alp'in şansızlığı değil, şansı olmalı.

Şu anda Almanya kemik iliği bankası DKMS yardımıyla Almanya'da yaşayan Türk'lere yönelik , Alp için kampanya başlatılıyor. Sizden ricam bu mesajı Almanya'da yaşayan (veya Almanya'da yaşayan birilerini tanıyan) herkese yollamanız. Almanya'daki kampanyalara katılmak için birden fazla yöntem var. Aşağıdaki yöntemlerden hangisi size uyarsa onu uygulayabilirsiniz.  Unutmayın yaptıracağınız test ile sadece Alp'e değil, Alp gibi ilik nakli bekleyen binlerce çocuk yada yetişkine de umut olmuş olacaksınız.

Havva Doğan (Annesi)
Almanya Cep No: +49(0) 170 6369996 


NOT: Türkiye'de benzer kampanya yapmak çok daha sıkıntılı ama uğraşıyoruz. Birkaç gün içinde başarırsak onu da ayrıca duyuracağım.


Almanya için Kampanya seçenekleri :
1- Aşağıdaki DKMS linkinden test kiti sipariş edip, yine aynı sitede açıklanan yöntemle donor olarak kayıt olmak,
https://www.dkms.de/index.php?id=456&no_cache=1&L=2

2- Almanya'da şu anda aktif olarak yürütülen başka  (yine bir Türk çocuk için: Kayra) ilik test organizasyonlarına katılmak. Bu organizasyonların tarih ve yer bilgilerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://www.dkms.de/no_cache/spender/veranstaltungskalender/index.html?tx_sfcalendar_pi1%5Bmonth%5D=12&tx_sfcalendar_pi1%5Byear%5D=2010&cHash=ff812bea55

3- Berlin'de Alp'in adına 18 Aralık 2010 tarih, saat 12:00-18:00 arası Albert Einstein Schule adresinde düzenlenen doku tipleme gününe katılmak. Bu organizasyonda gelecek gönüllü donör adaylarından örnekler anında alınarak hızlı bir şekilde test edilebilecek.


Donör adaylarının;
·        18 yaşından küçük, 55 yaşından büyük olmaması,
·        Son 1 ay içinde kan almamış olması,
·        Herhangi bir bağışıklık sistemi veya kan hastalığının olmaması,
·        Kalıtımsal hastalığının olmaması,
·        Önemli bir sağlık problemi nedeniyle sürekli ilaç tedavisi görüyor olmaması,
·        Kanser hastalığı geçirmiş olmaması,
·        Bulaşıcı bir hastalığın taşıyıcısı olmaması (hepatit vb..)  
gerekmektedir.

2 yorum:

  1. İnşallah bulunacak uygun ilik.Türkiye'den katılım için ne yapmalı?

    YanıtlaSil
  2. HAVVA HANIM TÜRKİYEDE OTURUYORUM BEN .... ALP İÇİN UYARSA SEVE SEVE İLİK NAKLİNDE YARDIMCI OLABİLİRİM OLMAK İSTERİM TELEFONUMU VERECEĞİM AMA BURADAN OLMAZ FACEDE EKLEDİM SİZİ sakine aydın tekin YAPABİLECEĞİN BİRŞEY VARSA YAPARIM BENİMDE İKİ YAVRUM VAR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN ....

    YanıtlaSil